RAM
New member
Türkiye-Suriye sınırındaki depremin ardından birçok kuruluş yardım teklifinde bulunuyor. Kime para bağışı ile destek olabilirsiniz.
Bir bakışta en önemli şeyler
Türkiye ve Suriye’deki şiddetli depremlerin sonuçları yıkıcı. Ölü ve yaralı sayısı artmaya devam ederken, bu ülkedeki pek çok insan nasıl yardım edebileceğini merak ediyor. En hızlı yol, büyük kuruluşlara para bağışlamaktır. t-online sizin için bir dizi güvenilir iletişim noktası oluşturdu.
Kampanya Almanya Yardım Ediyor
STK “Aktion Deutschland Hilft”, ünlü Alman yardım kuruluşlarının bir derneğidir. Bir afet durumunda toplam 20 kuruluş kapasitelerini burada topluyor. Çakışmaları önlemek ve tedarikteki boşlukları doldurmak için sahada anlaşırlar. Bağışınızla, örneğin tıbbi acil yardım, enkaz altında kalan insanların kurtarılması ve gıda, içme suyu, ilaç ve sıcak giysi dağıtımı gibi faaliyetler gerçekleştirmiş olursunuz.
Kampanya Almanya Yardım Ediyor
IBAN: DE62 3702 0500 0000 1020 30
BIC: BFSWDE33XXX
Sosyal Ekonomi Bankası
Bağış için anahtar kelime: Türkiye ve Suriye’deki depremler
Ayrıca çevrimiçi olarak bağışta bulunabilirsiniz: aktion-deutschland-hilft.de
Afet Yardım Eylem İttifakı
“Afet Yardımı için Eylem İttifakı”, Katolik yardım kuruluşu Caritas International, Alman Kızılhaçı, Unicef ve Protestan Diakonie’nin afet yardımı örgütünün bir derneğidir. Eylem ittifakı, dünya çapında çok sayıda kriz bölgesinde faaliyet gösteriyor ve Türkiye’de de yer alıyor. İçme suyu ve yiyecek teminine odaklanılmalıdır. Çadır, battaniye ve branda da dağıtılacak ve tıbbi yardım sağlanacak.
Afet Yardım Eylem İttifakı
IBAN: DE65 100 400 600 100 400 600
BIC: COBADEFFXXX
ticari banka
Bağış anahtar kelimesi: Deprem Türkiye Suriye
Ayrıca çevrimiçi olarak bağışta bulunabilirsiniz: aktionsbuendnis-katastrophenhilfe.de
İttifak geliştirme yardımcı olur
“Afet Yardımı için Eylem İttifakı”na benzer şekilde, birkaç sivil toplum kuruluşu, kriz bölgesindeki yardımlarını koordine etmek için “İttifak için Kalkınma Yardımları”nda bir araya geldi.
Kilise ve laik kuruluşlardan daha küçük ve daha büyük kuruluşlar ittifakta birlikte çalışır. Üyeler Dünya İçin Ekmek, Christoffel-Blindenmission, DAHW German Leprosy and Tuberculosis Aid, Kindernothilfe, medico international, Misereor, Plan International, terre des hommes, Welthungerhilfe ve Alman Doktorlar ve Oxfam’dır.
İttifak geliştirme yardımcı olur
IBAN: DE29 100 20 5000 100 20 5000
Sosyal Ekonomi Bankası
Anahtar kelime: Deprem Türkiye/Suriye
Entwicklung-hilft.de adresinden çevrimiçi olarak da bağışta bulunabilirsiniz.
Alman uyuşturucu yardım kuruluşu
Alman uyuşturucu yardım kuruluşu “Action Medeor” kendisini “dünyanın acil eczanesi” olarak tanımlıyor. Örgüt, Türkiye ve Suriye’deki mağdurlara yardım etmek amacıyla depremzedelere tıbbi bakım sağlamak için şimdiden 100.000 avroluk acil yardım sağladı. Ayrıca, etkilenen bölgelere bandajlı yardım malzemeleri, hasta monitörleri ve oksijen konsantratörleri gönderiliyor.
Eylem Ortamı
IBAN: DE78 3205 0000 0000 0099 93
BIC: SPKRDE33XXX
Sparkasse Krefeld
Anahtar kelime: deprem Suriye ve Türkiye
Ayrıca çevrimiçi olarak şu adresten bağışta bulunabilirsiniz: medeor.de
Yardım – kendi kendine yardım için yardım
“Help – Help for Self-Help” STK’sı, kriz durumlarındaki insanların bağımsız kalmasına yardımcı olan yardım önlemlerine odaklanmaktadır. Yerel ortaklar şu anda örgütün Suriye’nin Halep, Hama ve Lazkiye vilayetlerinde nasıl ve nerede yardımcı olabileceğini inceliyor. Gıda, hijyen malzemeleri, giysi ve battaniye dağıtımının yanı sıra acil barınma sağlanması da görüşülüyor.
Yardım – kendi kendine yardım için yardım
IBAN: DE47 3708 0040 0240 0030 00
BIC: ELBİSE DE FF 370
Ayrıca çevrimiçi olarak da bağışta bulunabilirsiniz: help-ev.de
malteser uluslararası
“Malteser International”, Malta Hıristiyan Tarikatı’nın yardım kuruluşudur ve aynı zamanda insani yardım konusunda da kararlıdır. Malteser, etkilenen bölgeye bir acil durum ekibi gönderdi. Yerel ortakların, özellikle kuzey Suriye’deki mülteci bölgelerinde desteğe ihtiyacı vardı. Acil durum ekibi ilk acil önlemleri koordine eder ve ardından yardım malzemelerini yola çıkarır.
Malta Yardım Servisi e. V
IBAN: DE103 70601201201200012
Bağış Amacı: Deprem Türkiye/Suriye
Ayrıca şu adresten çevrimiçi bağışta bulunabilirsiniz: malteser-international.org
Çocukları kurtarmak
Uluslararası yardım kuruluşu “Save the Children”, dünyanın dört bir yanındaki kriz bölgelerinde çocuklara ve ailelerine insani yardım sunuyor. Bu, barınakların yeniden inşası için malzemeleri, soğuktan korunmayı ve temiz su ve yiyecek gibi temel ihtiyaçları içerir.