Üretim duruyor ve şirketler krizde Sektörde don

Muqe

New member
TORON — Büyük İtalyan şirketlerinin ufku giderek grileşiyor. Confindustria Çalışma Merkezi bunu söylüyor. Rağmen Üretim Haziran ayında istikrarlı kalacak Viale dell'Astronomia derneğinin göstergelerine göre, algılanan kötüleşme riskini artırır: Üretimde daralma bekleyen şirketlerin oranı %6,2'den %12,7'ye yükseldi.

Büyük şirketlerde yavaşlama: İşten çıkarmalar artıyor

Yazan: Rosaria Amato, Diego Longhin

28 Haziran 2024

Uygulamada önümüzdeki ayların gidişatı konusunda kötümser olan girişimcilerin sayısı iki katına çıktı. İyileşme bekleyenlerin oranı yüzde 45'ten yüzde 33,4'e düştü. Görüşülen şirketlerin örneklemi için talep ve siparişler, üretimin ana itici faktörü olmaya devam edecek ancak önümüzdeki aylarda üretim maliyetlerine ilişkin beklentiler olumsuz olmaya devam edecek. İklim, INPS verilerine göre Mayıs ayında %36,7 büyüyen işten çıkarma fonunun toparlanmasıyla el ele gidiyorve Fim–Cisl raporuna göre metal işleme sektöründeki krizlerin artması: 2024'ün ilk altı ayında yaklaşık 19 bin yeni çalışan dahil oldu ve toplamda 100 binin üzerinde çalışan var. Bunu kanıtlayan üç ipucu: Sektör ayakta duruyor ama mücadele ediyorDurum Almanya'dan farklı ama sonbahar çok daha zor olabilir.

Ayrıca IstatNisan ayında telefon alan kodundaki toparlanmanın altını çizerken, yıl içindeki eğilim konusunda temkinli davranıyor. Aylık bazda ciro %0,8 artıyor ama yıl bazında bakıldığında veriler olumsuz: eksi %2. Hem değer hem de hacimdeki artış, iç pazardaki ılımlı artışın (+%1,6 değer ve +%1,3 hacim) ve dış pazardaki hafif düşüşün (-%0,6 değer ve -%0,3 hacim) birleşiminin etkisidir. Hizmet sektörü daha iyi durumda olup, Istat değerde %2,3 ve hacimde %2,2 büyüme gözlemlemektedir.

Silicon Box 3 milyar yatırım yaptı, Piedmont Avrupa'nın çip beşiği olacak

kaydeden Diego Longhin

29 Haziran 2024

Daha uzun bir döneme bakarsanız, Nisan 2024'te sektör cirosu, takvim etkilerine göre düzeltildiğinde, 2023'e kıyasla iki iş günü daha fazlasına neden oluyor, %2,0 değer kaybı (-iç pazarda %1,7, dış pazarda %2,5) ve %0,5 hacim artışı (+iç pazarda %0,9, dış pazarda %0,1) kaydetti. «Nisan ayında – İstatistik Enstitüsü'nün altını çizdiği gibi – hem mevsimsel olarak düzeltilmiş sanayi endeksi hem de hizmetler endeksi aylık bazda tekrar büyümeye başlıyor. Sanayi sektöründe, iç bileşenin daha canlı olması, yabancı müşterilere yapılan satışlardaki olumsuz dinamikleri telafi ediyor. Trend açısından, trendler hizmetler için değer ve hacimlerde bir büyüme ile farklılaşıyor, bu da sanayi için değerde bir düşüş ve hacimde hafif bir artışla karşılaştırılıyor”. Şubat-Nisan çeyreğinde sektör cirosu hem değer (-%1,6) hem de hacim (-%1,3) olarak azaldı. Hizmet performansı ise değer bazında %0,8, hacim bazında ise %0,6 artışla olumlu gerçekleşti. Sadece tüketim mallarında (+%1,3) trend artışı görülürken, ara mallarında (-%2,9), enerjide (-%3,2) ve sermaye mallarında (-%3,7) düşüş eğilimi görülüyor..