Verdi, mektup ve paket merkezlerinde ülke çapında grev çağrısı yapıyor

RAM

New member

Posta ve paket merkezleri Cuma günü saat 17.00’den itibaren ve tüm gün çalışmayı durduracak. Daha önce bir ücret turu sonuçsuz sona ermişti.

Verdi ile Deutsche Post arasındaki toplu pazarlık anlaşmazlığında sendika, ülke çapındaki tüm mektup ve posta merkezlerinde grev çağrısı yapıyor. Verdi Perşembe günü yaptığı açıklamada, dağıtım merkezlerindeki iş bırakmaların Perşembe günü saat 17.00’de başlayıp Cuma gününe kadar sürmesi gerektiğini duyurdu. Verdi, “Önümüzdeki günlerde başka saldırılar da olacak” dedi.

Köln’de yaklaşık 160.000 çalışan için yapılan ikinci tur müzakerelerde ilerleme kaydedilmedi. Verdi müzakerecisi Andrea Kocsis, “İşverenler, reel ücretler ve enflasyondaki kaybı telafi etmeye hazır olmadıklarını açıkça belirttiler.” dedi. Ancak Verdi, talepleri “gerekli, adil ve uygulanabilir” buluyor.

Toplu pazarlık görüşmeleri 8 Şubat’ta yeniden başlayacak

Sendika, bir yıllık sözleşme için yüzde 15 daha fazla para ve her eğitim yılı için eğitim ödeneklerinde ayda 200 avro artış talep ediyor. Kocsis, Swiss Post’taki Verdi üyelerinin çoğunluğunun gelirlerinin düşük olduğunu ve reel ücret kayıplarıyla baş edemediklerini vurguladı.

“İşverenlerin reel ücret kayıplarını karşılamayı reddetmesi, grubun milyarlarca dolarlık kârı düşünüldüğünde provokasyondur. Şirketlerdeki çalışanlar artık net bir cevap verecek ve taleplerini grevlerle pekiştirecekler.” Tarife görüşmeleri 8 Şubat’ta yeniden başlayacak.

Sendika, müzakerelerin ikinci turundan önce, Deutsche Post’un 2022 için 8,4 milyar avroluk beklenen rekor sonucuna atıfta bulunmuştu. Şirket, bu başarısını çalışanlarının çalışmasına borçlu. Deutsche Post DHL oldukça kârlıdır. Ancak, ticari faaliyetin odak noktası yurt dışıdır.