Intesa'nın çeyrek karı 2,3 milyara yükseldi. 2024 ve 2025'te 8 milyardan fazla olacağı tahmin ediliyor

Muqe

New member
Intesa Sanpaolo, analistlerin tahminlerini aştı ve ilk çeyreği, geçen yılın aynı dönemindeki 1,96 milyara kıyasla %17,6 artışla 2,3 milyar euro net karla kapattı.

Hesaplarla ilgili piyasayı güncelleyen CEO Carlo Messina liderliğindeki enstitü, 2022-2025 iş planının uygulanmasının tüm hızıyla devam ettiğini ve 2024 ve 2025 için 8 milyar Euro'dan fazla net kar beklentisinin olduğunu söylüyor.

Banka, 2024 yılı için “net faizdeki artış ve net komisyonlardaki artış ile sigorta faaliyetinin sonucu olarak gelirlerde sağlam bir büyüme; teknolojiye yapılan yatırımlara rağmen işletme maliyetlerinde istikrar, özellikle de düşük faiz oranlarının bir sonucu olarak” bekliyor. personel giderleri; sıfır takipteki banka statüsünden kaynaklanan düşük risk maliyeti”.

Sonuçlar “Intesa Sanpaolo'nun yüksek ve sürdürülebilir kârlılık, sermaye gücü ve düşük risk profili açısından Avrupa lideri olduğunu; ülkemizin gerçek ve sosyal ekonomisini desteklemede benzersiz bir role sahip olduğunu doğrulamaktadır”, yorumunu yapıyor Carlo Messina. “Ailelere ve işletmelere hizmet veren bölümlerin konsolide ticari liderliği, Varlık Yönetimi ve Korumanın önemli bileşeni, teknolojik olarak gelişmiş dijital teklif, uluslararası faaliyetlerin verimliliğe dayalı yönetimi, “Sıfır Takipteki Kredi” Bankası statümüz ve güçlü ESG profili Intesa Sanpaolo'yu Avrupa'da benzersiz bir model haline getiriyor”. “Mayıs ayında, diye devam ediyor, 2023 mali yılının bakiyesi olarak 2,8 milyar avroluk temettü dağıtacağız. 2024 yılı net kârının 8 milyar avronun üzerinde olması hedefini teyit ediyoruz”.