Yüksek kayıplarla ilk çeyrek

RAM

New member



Sixt, zararla geçen ilk çeyreğin ardından yıllık tahminlerini düşürüyor. Kötü ekonominin sorumlusu yüksek araç maliyetleri ve düşen hurda değerlerdir.


Sixt ilk çeyrekte kırmızıya düştü ve yıllık tahminini düşürmek zorunda kaldı. Buna göre araç kiralama şirketinin hisseleri yüzde 14 oranında düşerek 77,80 euro seviyesinde yer aldı. Bu, son üç buçuk yılın en düşük seviyesinde oldukları ve son iki yılın en büyük fiyat düşüşlerine doğru ilerledikleri anlamına geliyor.


Sonuç olarak Münih yakınlarındaki Pullach'taki araç kiralama şirketi Cuma günü açıkladığı üzere 23,1 milyon euroluk zarar kaydetti. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık 45 milyon euro daha kötüydü. Şirkete göre bunun sorumlusu özellikle yüksek araç maliyetleri.


Bunun nedeni, özellikle elektrikli otomobillerde artık değerlerin düşmesidir. Bu, Sixt'in kiralık arabalarını kullandıktan sonra satmakta daha zorlanacağı anlamına geliyor. Gelişme son zamanlarda daha da arttı. Şirket aynı zamanda zayıf ekonomik beklentilerden, yüksek faiz oranlarından ve bazı bölgelerde düşen piyasa fiyatlarından da etkilendi.


Sixt siyahlara geri dönmek istiyor


Yine de Sixt, mevcut ikinci çeyrekte tekrar siyaha dönmek istiyor. Vergi öncesi kârın 60 ila 90 milyon euroya çıkması bekleniyor. Bir yandan, ev sahibi için ilk çeyrek genellikle zayıf geçiyor, ancak diğer yandan “yılın başından bu yana, etkileyebileceğimiz tüm alanlarda maliyetleri optimize etmek ve daha da artırmak için şirket genelinde tutarlı bir şekilde çalışıyoruz. verimliliğimiz”, giden CFO Kai Andrejewski'nin dediği gibi.


Yılın ikinci yarısında, Andrejewski'nin halefi Franz Weinberger, kendi ifadesiyle “artan rüzgarın artmasını” bekliyor. “Gelirimizin çoğunluğunu oluşturan yaz aylarındaki seyahat talebine yönelik olumlu sektör görünümü de bizi cesaretlendiriyor.”


Sixt, yeni tahminine göre yılın tamamı için 350 ila 450 milyon euro arasında vergi öncesi kar bekliyor. Şirket daha önce 400 ila 520 milyon euro vaat etmişti. Satış tahmini değişmedi; geçen yılki 3,62 milyar avroya kıyasla önemli ölçüde artmaya devam etmesi bekleniyor. İlk çeyrekte satışlar, özellikle Kuzey Amerika ve Almanya'da güçlü bir şekilde yüzde 12 artışla 780 milyona yükseldi.