Hükümet Tarafından İhanete Uğrayan Girişimler: “Rekabet Hukukunda Hırssız Tedbirler”

Muqe

New member
Fare doğuran dağ. Bu, Meloni hükümetinin 2024 rekabet yasasının tamamı için geçerlidir, ancak daha da fazlası, lehine yapılan müdahaleler için geçerlidir yenilikçi girişimler. İtalya'da Girişim ve Üretim Bakanlığı ile bir yıllık diyalog, sunulan 70 sayfalık teklifler ve bu konuda alınan kapsamlı güvenceler sonrasında, teknoloji şirketleri, kuluçka merkezleri ve yatırımcılardan oluşan İtalyan topluluğu, Monti hükümeti tarafından 2012'de -yenilik açısından jeolojik bir çağ önce- çıkarılan İtalyan startup yasasını önemli ölçüde güncelleyen bir müdahale bekliyordu. Ancak bir Startup Act 2.0 yerine, rekabete ilişkin tedbir Sadece tanımları güncelleyen ve yatırımları harekete geçirmek için çok sınırlı teşvikler sunan yedi yetersiz madde buluyor.

Rekabet yasası, Bakanlar Kurulu'ndan yeşil ışık. Salvini: “Artık geçiş ücretleri kontrol altında. NCC'den açık hava oturma alanlarına kadar tüm haberler




26 Temmuz 2024



Genel Müdürü Francesco Cerruti, “Sınırlı hırs karşısında içtenlikle şaşırdık ve hayal kırıklığına uğradık” diyor. İtalyan Teknoloji İttifakıBakanlık ile InnovUp (şirketler, kuluçka merkezleri ve bilim parkları) ve Aifi (özel sermaye ve girişim sermayesi) ile birlikte tartışmalara katılan derneklerden biri. Kimseye tartışmayı reddetmeyen bir hükümetin dinleme ve tartışma isteği birçok kişiyi şaşırtmıştı. “Tartışmalardan, Fransa'da liberal bir hükümet, İspanya'da sosyalistler veya Birleşik Krallık'ta muhafazakar bir hükümet olduğu gibi sektörümüze dikkat etmek için güçlü bir siyasi irade olduğunu anlamıştık” diye devam ediyor Cerruti. “Açıkçası çok iyi anlamamıştık”.

Esas itibariyle, derneklerin son aylarda İtalyan inovasyon ekosisteminde kalitede bir sıçramayı teşvik etmek için sunduğu öneriler iki türdendi. Bir yandan, teşvik yatırımlarkomşularla karşılaştırmada, özellikle emeklilik fonları ve şirketler açısından, tarihi İtalyan gecikmelerinden biri. Öte yandan idari ve düzenleyici basitleştirmeler Genç teknoloji şirketlerinin özel ihtiyaçlarını karşılayacak, örneğin Altın Güç'ün daha hafif bir modülasyonu, araştırma ve geliştirmeye yönelik özel bir vergi indirimi ve işe alım teşvikleri gibi.

Bakanlar Kurulu'nun Cuma günü onayladığı rekabet kanununda yer alan yedi maddede, “Girişimlere yönelik tedbirler”bunların azı veya hiçbiri. Sosyal güvenlik kurumlarına, girişim sermayesine yapılan yatırımların %2'sini tahsis etmeleri, yüksek teknoloji sektörüne sermaye yatıranlara yabancı vatandaşlar için kolaylaştırılmış vizenin uzatılması için bir davet var. Harcamalarla ilgili tek kural – 2025'ten itibaren 2 milyon – Ires indiriminin sertifikalı kuluçka merkezlerine uzatılmasını sağlayan kuraldır. Gerisi için, yenilikçi girişim ve kuluçka merkezinin tanımının (bazı yönlerden daha fazla kısıtlamayla) ayarlanmasıyla sınırlıdır.

Endüstrinin ihtiyaç duyduğu ve vaat edilen iddialı ve organik müdahaleden başka her şey. Parlamentoda belki bazı değişiklikler yapma olasılığı olacak, kesinlikle sistemi devirme olasılığı değil. Made in Italy Bakanlığı Derneklere yazdan sonra daha fazla önlemin geleceğine dair güvence vermiş olurdu, belki de küçük ve orta ölçekli işletmeler için yasada. Göreceğiz.