Rai 2023'te dengeyi yakaladı. “Gelirler 22 milyonun üzerinde arttı”

Muqe

New member
ROMA – Rai Yönetim Kurulu, Marinella Soldi başkanlığında Roma'da toplandı, CEO Roberto Sergio tarafından gösterilen 31 Aralık 2023 tarihli bütçe taslağını onayladı.

Bütçede öne çıkanlar başa baş konsolide net sonuç ve 568 milyon euro net borçBir önceki yıla göre bir iyileşme ve her halükarda sürdürülebilirlik seviyeleri kanıtlandı. 2023 yılında ortalama net borç 328 milyon euro oldu.

Viale Mazzini'nin bir notunda şunları okuyoruz: “Rai Group'un 2023 yönetimi, aynı zamanda büyük spor etkinlikleriyle bağlantılı maliyetlerin bulunmamasının da etkisiyle ve maliyet optimizasyonuna sürekli gösterilen ilgi sayesinde, teklifi güçlendirmek ve yeniden konumlandırmak için daha fazla kaynak ayırır”.

Nihayet sahada”olağanüstü bir erken emeklilik teşvik planı dijital medya şirketine dönüşme süreciyle tutarlı olarak dijital becerilerin yenilenmesini amaçlamaktadır”.

İzleyici performansı


“Gelir cephesinde şunu belirtmek gerekir ki reklam gelirleri – büyük spor etkinliklerinin olmamasına rağmen (2022, Katar'daki Futbol Dünya Kupası ile bağlantılı tahsilattan yararlanmıştır) ve reklam kalabalığına yönelik daha fazla kısıtlamanın uygulanmasından kaynaklanan cezanın varlığı halinde, toplamda 22 milyon Euro'nun üzerinde artış gösterdiler.”

Büyüme özellikle web gelirleriyle desteklendi (+%31,6)RaiPlay'in olağanüstü performansları sayesinde. Olağan ücretlerden elde edilen gelirdeki azalma da dikkate alınmalıdır.”

RaiPlay'in 2023'teki verileri “aylık ortalama 11,1 milyon tekil kullanıcıyla (önceki yıla kıyasla +%18) oldukça olumluydu” ve 2 saat 29 dakika harcanan zaman”.

Ve bir kez daha: “Rai Grubu prime time'da (%37,8) televizyon liderliğini teyit etti ve tüm gün boyunca %37'lik bir pay kaydetti. Rai 1 hem 24 saatte (%18,3) hem de prime time'da (%20,4) ilk ulusal kanaldır.kurgu, sinema ve kültür, bilim ve çevre tür sıralamalarında üst sıraları tekeline almak ve BBC One'dan sonra ikinci Avrupa kanalı olduğunu kanıtlamak”.